Fotodagbok  12 - 19 augusti -06. Öland (sida 1 av 2)  Åter  

Vi fick en underbart skön vecka på Öland, utam jäktoch stress och med fint väder. Här är första bildsidan.   Till bildsida 2   Klicka på bilderna för att öppna respektive stänga dem Kort text om veckan längst ner på sidan.

 
Hammarby, vårt Ölandsställe En 2k alförrädare i Grönhögen Alförrädaren Alförrädaren Backsvala, juvenil
Brushane Fiskmås Grå flugsnappare Grå flugsnappare Gråhäger
Gråsparv Solbadande gråsparv, juv. Grönbena Grönbena Kustsnäppa
Ladusvala Hämpling i cikoriadjungeln Hämpling Hämpling i kvällssol Hämpling på sten
Juvenil gråtrut Juvenil gråtrut Juvenil gråtrut Lövsångare Myrspov
Myrspov Smalnäbbad simsnäppa Juvenil rödspov Smalnäbbad simsnäppa Seby strandängar betas av ungkreatur
Samling vid vattnet Så gott att få klia sig på stenbryggan. En vacker antilopfärgad ungtjur blev favorit Visst är den vacker Man måste ju inte bara äta gräs
Vad är detta för fluga Berit har alltid med sig en bok att läsa. Bruddesta, vårt smultronställe på Öland Långe Jan skall få ny frisyr 2 skådare vid Udden

Några rader om vår vecka på Öland 12 - 19 aug. -06

Vi hade under våren och sommaren inte varit på Öland en enda gång, vilket kändes både fel och konstigt. I maj var vi i Skåne tills. m. Bengt o Carina, vilket i och för sig var väldigt trevligt, (se bilder) men det var något som saknades. Nästan abstinensbesvär. När underhållsarbetet på huset, för tillfället var färdigt, ringde jag därför Västervik och Göran och bokade Hammarby.

Vilken härlig känsla att åter komma till detta underbara ställe. Efter alla dessa besök känner man sig verkligen "hemma" där.

Vi fick en jättefin vecka med bra väder, dvs. lite regn, mycket sol, lite blåst och perfekt utetemperatur.

Som vanligt åkte jag ut vid 7-tiden för att skåda och fota. Det blev mest Eckelsudde, som ligger ett par km norr Hammarby, Grönhögen, där alförrädaren höll till i "Träskodammen" och Ottenby.

Därefter hem vid 10-11-tiden då Berit var upp och klar för en dagsutflykt.

Inger kom på besök ett par dagar, vilket var mycket skoj. Vi gjorde då en tur uppåt och besökte Borgholm, Bruddesta (smultronstället), Kapelludden, Ottenby m.fl. fina platser.

Även våra vänner, värdfolket, kom och bodde ett par dagar i stora huset. För första gången kom vi i närmare kontakt med dem, vilket var väldigt trevligt.

Fåglar då? Såg jag inga fåglar?

Jodå, massor, men jag jagade inte efter så många arter som möjligt, utan höll utkik efter fotoobjekt istället. Vid Eckelsudde hade jag t.ex. 2 vattenrallar, som visade sig väldigt fint några morgnar, 1 ad. och 1 juv. Skärfläckorna hade fått ut ganska många ungar, några dvärgmåsar höll till inne i viken, myrsnäppor, kustsnäppa, m.m.m.m.

Likadant var det vid Seby läge. Vandringarna där på strandängarna blev nästan veckans höjdpunkter. Det var livskvalité att gå där i solskenet, känna den ljumma vinden, höra alla fåglarna utanför mot skären, klappa ungtjurarna som betade längs stranden och skåda massor av vadare. Underbart.

Gå tillbaks, dricka kaffe och sätta sig och läsa en god deckare. Det är vad jag menar en lisa för själen.

Tyvärr går tiden och vi var tvungna att packa och dra hemåt. Väl inne några mil på fastlandet kom regnet, som varade ända hem till Borås. Men so what? Allt hade ju varit perfekt.