Åter Familjesidan                                                                                                                                                                                          Åter Startsidan
 
Vilka är vi?

Ja, så här såg vi ut en härlig sommardag -00, när vi tog en kaffepaus i Skåne-Tranås. klicka på bilden
Vi gifte oss i dec 1962 och flyttade samtidigt till Borås, där vi fortfarande är kvar. Har två barn och fyra barnbarn.

Sedan sommaren 2000 är vi båda pensionärer. Vi har många gemensamma intressen vilket gör att vi har mycket roligt tillsammans. Vi har båda stark förankring i Immanuels- kyrkan, sjunger i kören men lyssnar också ofta på musik, gärna gladjazz (besökt Askersundsfestivalen några gånger), älskar att komma upp till fjällen, sommartid. Att åka till Öland och Skåne varje år är ett måste för oss båda, men vi åker också kortare dagsturer med fikakorg i baksätet.


Berit:
Född 1934 i "violstaden" Flen
Apotekstekniker på Svanen i huvudstaden
Flyttat till "textilstaden" och Kronan/Bävern 1963
Pensionär 1999

Andra intressen än de gemensamma:
Böcker, böcker och åter böcker. Är med i Läslustan.

Vävning. Ett nyfött intresse. Aldrig tidigare vävt men började på kurs i Immanuelskyrkan och "fastnade i" vävstolen. 
 

Börje:
Född 1937 i "alltid-något-staden" Åmål
Uppvuxen i "Västkustens Pärla" dvs Varberg
Studentexamen i "lärdomsstaden" Lund
Lärarexamen i huvudstaden Stockholm
Lärare på mellanstadiet i "textilstaden" Borås åren 1963-2000

Slutade alltså som mellanstadielärare våren-00 efter 37 år. De senaste 6-8 åren, har varit de roligaste och trivsammaste jag haft i skolan.

Trots den eländiga kommunaliseringen, införandet av ap-tider, individuella löner och stora nedskärningar inom skolan, är det en förmån att få jobba med ungdomar. Jag har haft turen att ha varit anställd på Bodaskolan i 27 år. Det är spännande, jobbigt, ofta frustrerande men samtidigt fantastiskt att få vara på en så mång- kulturell skola (jag har haft upp till 15 hemspråk i klassen). Men så nyttigt för både unga och vuxna att vara tillsammans med och lära känna människor från andra länder.
Nog om skolan.

Andra intressen:
Idrott, numera mest passivt. Spelade tennis fram till 2003, då min, sedan 1968, gode vän och tennispartner, tyvärr avled. Därmed försvann också intresset för att spela tennis. Går givetvis och hejar på Elfsborg, men har annars Varbergs BOIS som gammalt favoritlag. Höll även på med idealsporten framför andra, orientering, under ett antal år med bl.a. 6 st 5-dagars.

Musiklyssnande: Allt från klassiskt till jazz. Går gärna till Club Jazz in Time.

Datorn. Måste medge att det blir en hel del timmar framför datorn också. Bl.a. den här hemsidan. Började när jag skulle lägga upp ett register på Immanuelskyrkans medlemmar och sedan har intresset fortsatt och ökat.

Naturen. Blommor och fotografering. Se länken "Botanisk resa" och framförallt 

... Fågelskådning: Se länken med senaste "kryssen". Åker till Öland minst 2 gånger/år och skådar. Det blir också en hel del andra körningar när minicall-apparaten surrar. "Nyårsrallyt" runt Borås är också en höjdpunkt under året. Nu i år, 2004, har vi satsat på ett artrace inom Borås kommun, BoX 2004, vilket höjt skådartemperaturen i Borås flera grader.