-
Smält 2 msk smör i en kastrull och rör i 2 msk
mjöl
-
Häll i 1 liter vatten - vispa upp!
-
Smula ner 2 fiskbuljongtärningar och koka upp försiktigt
- vispa då och då
-
Skal och riv smått 3 st morötter (ej för små).
Detta läggs i grytan - låt sjuda ett par min.
-
(jag har lagt i lite dj.fryst fisk, tärnad, för att
få soppan matigare)
-
Blanda sedan ner: 2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk creme
fraiche, ½ burk mjukost med räkor, rikligt med hackad
dill.
-
Låt sjuda några minuter. (kolla fisken)
-
Smaka av med ev. salt, peppar och ev. mer mjukost.
Servera
med skalade räkor och kräftstjärtar.
Dessa läggs
direkt i tallriken. Får ej koka.
Om man använder
kräftstjärtar på burk, kan man
ta lite av
spadet därifrån och minska
vattenmängden
i stället
Gott med vitlöksbröd
till. Ev kan man lägga en
klick creme
fraiche i soppan. |