Åter 2003-sidan 
 
Vitgumpsnäppa 2 juli 2003  X nr 362
Jag hade missat den Rödvingade vadarsvalan 2 dagar tidigare (Bengt fick den! Grattis!) och hoppade till av glädje till när larmet om Vitgumpad snäppa på Öland gick tisdag kväll.

Ringde John på kvällen men han och hans pappa kunde inte åka förrän senare nästa dag. Tomas då. Jo han var ledig och Magnus ville också dra tidigt. Första larmet 6.25 medförde brandkårsutryckning. Matsäck, regnkläder, och övrig utrustning.
Kl 7 kom Tomas och lite senare plockade vi upp Magnus.

Färden till Öland gick i lugnt men jämnt tempo, vilket enligt polisen är det bästa. Regnet mötte i östra Småland. Lite oro uppstod när det dröjde med larm ett par timmar, men när ett positivt larm kom strax innan vi var framme kändes det lugnt.

Uppe i södra Beijershamnstornet stod ett 10-tal skådare och spanade på den långväga snäppan, som lugnt gick och betade bland kärrsnäppor, alldeles nedanför tornet. Den gjorde också ett par flygturer, under vilka man såg den vita gumpen väldigt fint.

Vi stannade inte länge i regnet. Hoppade över tereksnäppan, vilket framförallt Magnus tyckte var tråkigt, återvände till bilen, åt den "efterlyckadobssmörgåsen", som skänker sådan harmoni, innan vi nöjda drog hem till Borås igen.

Nedan några bilder

 


Foto: Jonas Bonnedal
 


Foto: Stefan Hage
 


Foto: Stefan Hage