Till huvudsidan
 
Brev till/angående Elevens Val
1.
Brev till Fågelgruppen från Börje!

010110 (uppdaterat den 14 jan)
Hej!
Jag vore glad om alla som har dator och e-post ville skriva till mig och lämna adressen, så att jag vet att alla sett det här.

Skriv och tala om vad ni tror om det här

Tala med Inge om ni kan få göra varsin holk i slöjden. Om ni har textilslöjd nu kanske ni ändå kan få komma till träslöjden ett par gånger för att göra den. Ta småfågelsholk och med en taköppning, så att man ev. kan titta i den under våren.

 I söndags var jag på s.k. Nyårsrally tillsammans med 3 kamrater. Vi såg 45 arter under dagen vilket var nytt rekord för oss.

Onsdagen den 10/1, var jag och ett par andra neråt Varberg ock såg bl.a. 2 st havsörnar sitta på varsin sten på Getterön. Det var häftigt när de skrämde upp runt 1000 kanadagäss och änder. Vi såg även en Salskrake. Kolla hannen i en bok.

I fredags (12/1) var vi och hämtade ett barnbarn i Falkenberg. Då fick jag årets första starar och en sädesärla i Träslövsläge. Dessa fåglar har väl dock aldrig flyttat utan stannat kvar. Däremot flög 6 tranor över Hulta i torsdags rapporterade en god vän.

Ta gärna och skriv upp vad ni ser, så kan vi lägga in era listor här också. Skicka bara meddelanden till mig så ordnar jag det med en gång.

Hälsningar och kryssa lugnt.
Börje

2
Subject: skolsidan     Date:   Mon, 12 Mar 2001 17:27:53 +0100
   From: 
     "Svednert" 
     Mycket gediget och trevligt tycker jag.
     Bengt
3
        Thu, 05 Apr 2001 19:59:25 -0000
   From: 
        "Lars Andersson" 

hej!

Jag har varit inne på sidan elevens val och tittat litegrann och tyckte den 
var välgjord. Hoppas dina unga skådare fortsätter med det intresse som de 
har!
Skickar en hälsning till dig och dina unga skådare!
Hälsningar Lars

4
Subject: 
        Bodaskådare
   Date: 
        Thu, 19 Apr 2001 09:37:47 +0200
   From: 
        Daniel 
     To: 
        b.kollmats@telia.com

Hej Börje!

Var precis inne på er hemsida, mycket trevlig läsning! Jag har ju, som du vet, själv gått på bodaskolan en gång i tiden men då fanns ju bara fältbiologerna och ingen skådarengagerad lärare. (Möjligen hade vi någon gökotta med Uno Hallabro). 

Mitt skådarintresse har dock hållt i sig och jag har haft möjligheten att skåda fågel i flera olika världsdelar och arbetat med ringmärkning under ett halvår i Israel och dessutom kommit upp i 374 Sverigearter. 
Fast det klart att komma upp i många Sverigearter är i slutändan bara en fråga om bensinpengar..... 

När jag gick i åttan gjorde jag min första skådarresa utomlands. Vi åkte minibuss med fältbiologerna 
till Grekland och skådade oss hem via Turkiet under två veckor. Jag fattar fortfarande inte hur mamma kunde släppa iväg mig....... Jag önskar dig och dina adepter lycka till!

Daniel 

Inst. för Fysiologi och Farmakologi
Göteborgs Universitet
 
 
 

 

5

   Date: 
        Thu, 19 Apr 2001 19:24:14 +0200
   From: 
        Göran 
     To: 
        <b.kollmats@telia.com>

Hej på er, allesammans!
Jag heter Göran Svahn, är lärare i åk 6, och har en elevens-val-grupp med bl a fågelstudier på dagordningen. Vi gör en hel del annat också, t ex bygger bilar och flygplan, skär i ko-ögon för att se hur de ser ut, kollar pH-värden i regnvatten och snö m m. 

Torsdag nästa vecka ska vi, om vädret tillåter, fånga och ringmärka nykomna tättingar, t ex lövsångare och rödstjärtar. Jag har eget tillstånd för sådan verksamhet och det är jätteroligt. 

Om vädret tillåter kommer vi att syssla mycket med detta resten av terminen.
Vi ska också kolla grodor och paddor vilka leker för fullt!

Jag jobbar på Möllebacksskolan i Sölvesborg, Blekinge, och här har jag redan sett ladusvala, lövsångare, drill- och gluttsnäppa m m.

I måndags, veckan före påsk hittade min grabb, Kaj, en svarthakad buskskvätta här i Edenryd där jag bor. Det ligger i Skåne. Häftigt!

Hittills i år har jag sett 168 arter. Hur går det för er? Hör av er!
GURAN ( som mina elever kallar mej!)