Ramsö - den vackra ön i Bohuslän, som vi besökte 13 juni -05 i outrättat ärende

Till textsidan >>>

Det var den här fågeln vi INTE såg. Det hade däremot Nils Abrahamsson gjort och fotat den. Vi kom över till Ramsö vid 5-tiden på morgonen - i regn och framförallt, med neg. besked om fågeln De flesta ställde sig i lä nere vid hamnen, där trumpetaren senast visat sig och hoppades och hoppades Så småningom var vi nog drygt 50 skådare på ön.
Åke gav sig dock ut och letade Dessutom hade han en ny leksak med sig, en I-pod, med vilken han försökte locka fram den eftersökta fågeln Den enda som tycktes reagera var en hämpling Men den har ju i alla fall lite rött på sig, dock inte på näbben.
Vi fick i stället njuta av havet och en praktfull havstrut ... ... som tycktes hjälpa oss att leta efter fågeln. Kolla hur han spanar uppåt. Till slut slog vi oss dock ner i något så när skydd för regnet. C-G verkar lite trött
Lite fika och uppehåll i regnet lyfte dock humöret Många spanade av de platser där den eftersökta visat sig ... ...och vi fick som tack se en underbart vacker ö med många fina platser och stugor Som den här tomten t.ex. Den här berghällen skulle man ha hemma.
Vi var ju inte så långt rån Tanum, vilket märktes på "hällristningarna" Vackert, men svårt att tyda Lättare med blodnävan. Tyvärr ger inte bilden rättvisa åt den riktiga färgen. Den är ganska vacker ändå, när man tittar närmare på den
Likadant med slånbärsblommorna (?) och Vänderoten Långt ute hittade vi även en Toppskarv tills. m. vanliga skarvar Lite närmare men också lite suddigare.
   
Strax före 10-tiden gav vi upp Crille gav sig inte utan kollade på hemvägen, det kunde ju finnas något spännande    

Visst var det tråkigt att vi inte fick X-a Ökentrumpetaren, men den fina lokalen, dofterna, blommorna och inte minst det sociala genom att träffa kamrater från olika delar av landet, gör att även Dipparna ger en hel del. Så när nästa larm går, är man väl på gång igen.